lucernabode 2015.04.07. 23:37

A patkányfotózás titkai

Az idei, 2015-ös húsvéti fotósorozat tartogat néhány "vállalhatatlan" felvételt is azokon túl, amelyek végül felkerültek Facebook-oldalamra. A húsvéti sorozatról mindenképpen szerettem volna feltenni egy fotókkal fűszerezett írást, de ezúttal senkit sem szeretnék untatni az átlagos ünnepi képekkel.

Jöjjenek hát a bakik és néhány információ a háttérből!

7537s

Ez például egy baki.

Ugyanis arra gondoltam, hogy inkább kihozom a rejtegetett, idáig saját szórakoztatásomat szolgáló felvételeket is a fotólaborból, s egyúttal lerántom a leplet bevált patkányfotózási szokásaimról. Nagy titkot azonban nem tudok nyilvánosságra hozni: az állatokkal készülő, állatokról szóló felvételek készítéséhez csak egy-két igazán fontos, elhanyagolhatatlan "kellék" szükséges.

7472s

Ez is egy bakiféle. Nézeteltérés alakult ki Potrawa és Must között: Potyka tépte Must füleit. Igazából véletlenül a szürke fülek is összekenődtek az alább említésre kerülő csodaszerrel.

A patkányok fényképezéséhez a hasukon át vezet az út. Természetesen ez a mondás ilyen formában is beválik. Persze nem mindegyik finom falat alkalmas arra, hogy állataink megfeledkezzenek a szokatlan környezetről, furcsa kattogó hangokról, a vaku villanásáról. Egy idő után képesek teljesen elszemtelenedni, de érdemes még ezelőtt lebonyolítani a fotózást, mert az elszemtelenedés sok esetben a patkányméretűre tákolt fotóstúdió szétrombolását jelenti. Valószínűleg ha kiszabadulnak a ketrecből, nem az lesz az első (főleg fotózás alkalmával), hogy elkezdjék ropogtatni a csaliként kitett tápszemeket, gyümölcsöt, zöldséget vagy egyéb hasonlót, hanem elsődlegesebb a terület megszokása - legalább is néhány nem túl szemtelen patkány esetében.

7577s

Senki sem tud ellenállni a tubus tartalmának!

Az idő spórolása érdekében, az amortizációt megelőzve én a titok nyitját néhány csepp Calo-Petben látom. Ez egyébként egy nagyon finom (patkány érzékkel), energiában gazdag, vitaminos roboráló paszta, lábadozó állatoknak szokták javasolni. A háztartás elengedhetetlen csodaszere. Ebből kell rákenni egy keveset (tényleg keveset!) a második legfontosabb kellékre, amely a húsvéti sorozat esetén a festett fatojás volt.

7562s

Küzdelem a ki nem cseppent cseppekért

Innentől már csak türelem kell, gyorsaság és jól elkapott pillanatok. Alább pedig még két korábbi képet láthattok, amelyeknél szintén sikerrel működött a csodaszer.

Nyuszkány

Badarság lenne azt hinni, hogy ehhez a képhez nem kellett Calo-Pet!

Kellemes ünnepeket! :)

 

Saját magától megfogta volna a táblát? Ugyan!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lucernabode.blog.hu/api/trackback/id/tr127349310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása