lucernabode 2014.05.26. 20:08

Madárfiókát találtam! Mit tegyek?

Áprilistól elkezdődött a madarak költési időszaka, ilyenkor sok kipotyogott fiókára lehet bukkanni, főként a viharos időjárás eredményeként. Ám nem minden esetben szorulnak ezek a kis állatok emberi segítségre, ugyanis a fejlettebb, tollas énekesmadarak, mint például a cinegék, gyakran fészekhagyókká válnak, elkezdik próbálgatni szárnyaikat, s bizony ilyenkor otthagyják a családi fészket, ahová nem is térnek vissza. Az esetek többségében nem kell aggódnunk, hiszen a szülőmadarak hívóhang alapján tudják, hol keressék fiókáikat, fészken kívül is etetik őket.

Ezt az erdei pinty fiókát még gondozzák szüleik

Egy madárbarát társaság ebben az időszakban mindig készenlétben áll, hogy a leghelyesebb módon tudják segíteni azokat, akik kiesett fiókát, esetleg sérült madarat találnak, valamint adott esetben a kis madarak felnevelését, ápolását is vállalják. Készítettek is egy honlapot arra a célra, hogy a megtalálók maguk is eldönthessék, hogy van-e szüksége az adott madárnak segítségre, s ha igen, mennyire. Egy térképet is összeállítottak, amelyen látszik, hol tudják fogadni ezeket az állatokat.

Ezek a kék cinege fiókák még szüleik gondozására szorulnak

A honlapot ide kattintva érhetitek el, a mentőállomásokról készített térképet pedig ezen a linken. Ha még mindig bizonytalanok vagytok, ezen az oldalon kérhettek segítséget, kérdezhettek és képeket is láthattok az eddigi mentett fiókákról.

Ezt a cikket elsősorban az ittlakunk.hu internetes híroldalra írtam.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lucernabode.blog.hu/api/trackback/id/tr26211318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása