lucernabode 2013.11.07. 19:33

Ha nincs ölyv, jó a szarka is

1258s_1383849085.jpg_2300x1484

Jobban szerettem volna egy olyan címet adni ennek a bejegyzésnek, hogy "Ha nincs szarka, jó az ölyv is", de ez most nem jött össze. Egyik reggel beültünk a Bársony István Fotóklub ragadozó madaras lesébe néhány verekedős egerészölyves fotó reményében, ám az öt órányi várakozás nem tartogatott sok fordulatot. Mindössze a fenti képen látható Pica pica szállt le elénk kétszer, jóindulattal háromszor.


Pedig kínáltunk mi reggelit az egerészölyveknek, de ők csak a távoli fákról figyeltek, messze elkerültek minket és nyomatták a hijét (ölyvhang).


De ez ilyen. A lesifotózásnál türelmesnek kell lennie a fotósnak a sikerért, de sokszor még ez is kevés.
Régebbi lencsevégre kapott szarkámmal ide kattintva szemezhettek.

 

Tehát akkor a fenti kép: 185 mm (80-200-as obi), f/3.5, 1/100s, ISO-320

Címkék:madár szarka egerészölyv természetfotó természetfotózás bársony istván fotóklub fülöp zita vitrol photo lucernaböde pica pica madárfotózás lesfotó Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lucernabode.blog.hu/api/trackback/id/tr735619866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása